Sağlık Haberleri

Snapchat’te Takipçi Sayısını Artırmanın 9 Önemli Yolu

Snapchat'te Takipçi Sayısını Artırmanın 9 Önemli Yolu

 

Şirketler ve markalar nihayet Snapchat’in kitlesel erişim potansiyelini fark ettiler. Bu sosyal medya uygulaması, günlük 100 milyon aktif kullanıcıya sahip (Twitter’ın 80 milyondan daha fazlası) ve günde 6 milyar video görüntüleniyor. Özellikle genç kitleler üzerinde etki yaratmanın yeni bir yolu olarak öne çıkıyor.

Tabii ki, en önemli soru şu: Snapchat takipçilerini nasıl artırabilirim? Snapchat’te takipçi kazanmak zor olabilir. Halen birçok işletme tarafından tam olarak keşfedilmemiş ve doğru şekilde kullanılmamış bir platform.

Snapchat’te kitle oluşturmakla ilgili olarak bilinmeyene korkmanıza gerek yok. İşte Snapchat’te takipçi edinmenin ve bu yeni gelişen platformda erişiminizi artırmanın bazı yolları.

1. Söz verin ve sözünüzü tutun

Sosyal medyada takipçi kazanmanın ve insanları e-posta listenize katmanın temel kuralıdır. Bir taahhütte bulunmalı, bir plan yapmalı ve paylaştığınız içerikle değer sağlayacağınıza dair bir söz vermelisiniz.

Bu söz, insanların Snapchat gibi platformlara ilgi gösterme nedenlerine uygun olarak farklılık gösterebilir. Snapchat için, insanların neden bu platformda olduğunu ve onlara özel ve başka yerde bulunamayacak bir değer sunmanın önemini anlamak önemlidir.

Şunu düşünün: 18-25 yaş arası büyük bir kitle, benim Snapchat içeriğimden ne kazanacak?

Neden başkalarının yapmadığı şeyi benimle yapmak isteyecekler? Eğer verdiğiniz cevap gerçekten ikna ediciyse, Snapchat’te daha fazla takipçi kazanmak için hazırsınız demektir. Tek yapmanız gereken, verdiğiniz sözü tutmak ve kaliteli içerik sunmaya devam etmek.

2. Çapraz tanıtım yapın

Markanızın diğer sosyal medya platformlarında zaten bir takipçi kitlesi varsa, Snapchat için zaten bir tanıtım avantajınız bulunuyor demektir. Sizi diğer platformlarda takip eden ve paylaşımlarınızı değerli bulan kullanıcılar muhtemelen sizinle Snapchat’te de iletişim kurmak isteyeceklerdir. Kullanıcı adınızı ve Snapcode’unuzu (Snapchat’in her kullanıcıya özel olarak atadığı taranabilir kod) mevcut platformlarda paylaşın. Snapcode’unuzu gönderilerinizde yayınlamanın yanı sıra profil resminizi de bu kodla değiştirebilirsiniz. Ya da her ikisini birden yapabilirsiniz.

3. Özel bir şey sunun

Diğer platformlarda zaten bir izleyici kitleniz olsa bile, onları Snapchat’e çekmek için biraz çaba göstermeniz gerekebilir. Eğer kullanıcıların sizi başka bir sosyal medya platformunda takip etmelerini istiyorsanız, onlara başka yerlerde bulamayacakları bir şey sunmalısınız.

Snapchat içeriğiniz diğer platformlarda paylaştıklarınızdan farklı ve özel olmalıdır, böylece insanları oraya çekebilirsiniz. Özel indirim kuponları, avantajlar ve müşteri yarışmaları gibi teşvikler kullanılabilir.

Bu taktik genç müşterileri çekmek için etkili olabilir. Aslında, öğrencilerin %58’i Snapchat aracılığıyla kendilerine özel kupon gönderen bir markadan ürün satın alma olasılığına açıktır. Bu fırsatların son kullanma tarihlerini kısa tutarak aciliyet hissi yaratabilirsiniz.

4. Snapchat takipçi satın alın

%20 takipçi hediye: Juntire’den Snapchat takipçi satın alarak her seferinde %20 ekstra takipçi kazanma fırsatı yakalayın!

7/24 özel müşteri destek hattı: Herhangi bir sorunuz veya endişeniz olduğunda, Juntire uzman ekibiyle 7/24 iletişime geçebilirsiniz.

Müşteri memnuniyet garantisi: Juntire müşteri memnuniyetine %100 önem verir.

Uygun fiyatlar: Piyasadaki en uygun fiyatlı Snapchat takipçi paketlerini sunar. Bütçenize uygun bir paket bulabilirsiniz.

Şifresiz işlemler: Snapchat takipçi satın alırken, Snapchat şifrenizi paylaşmanıza gerek yoktur. İşlemler tamamen güvenli ve gizlidir.

5. Samimi ve kaliteli içerik yaratın

Facebook gibi bazı eski sosyal medya platformlarından farklı olarak, Snapchat daha samimi ve kişiselleştirilmiş bir alan olduğundan, markalar içeriklerini paylaşırken kitlelere şirketlerinin bir penceresinden bakmalarını sağlayacak odaklanmalıdır.

Kullanıcıları kulisin arkasına götürün, savunmasız olun ve doğal konuşmalar yapın. Dil, bu samimiyet duygusunu yaratmanın önemli bir parçasıdır.

Gerçek insanların kullandığı ifadeleri kullanın ve iş jargonunu içerik stratejinizden uzak tutun.

6. Filtre kullanın

Snapchat, kullanıcıların yaratıcı olmalarını sağlayan ve gönderilerini eğlenceli bir şekilde kişiselleştirmelerine izin veren benzersiz bir özellik olan filtreler ve lensler sunar. Markanız, bu fırsattan yararlanarak bir lense sponsor olabilir veya özel tasarımlı bir coğrafi filtre oluşturabilir.

Sponsorlu lensler genellikle kullanıcının yüzünü değiştirmek veya bir sahneye yerleştirmek için Snapchat’in yüz tanıma yazılımını kullanan bir reklam türüdür.

Coğrafi filtreler tamamen farklı bir seçenektir ve özellikle fiziksel bir konumunuz varsa veya etkinlikler düzenliyorsanız şirketinizin göz önünde bulundurması gereken bir seçenektir. Geofilter’lar, fotoğraf ve videoların üzerinde görünen ve markanıza uyacak şekilde özelleştirebileceğiniz statik görüntülerdir.

Bazıları basit, bazıları ise daha sanatsal olabilir ancak Snapchat kullanıcıları tarafından sevilir ve her büyüklükteki şirket için satın alınması kolaydır. Tam maliyet, filtrenizin görüleceği alanın boyutuna ve ne kadar süre boyunca aktif olmasını istediğinize bağlıdır, ancak maliyet genellikle bir ekip öğle yemeğinden daha düşüktür.

7. İş birliği yapın

Snapchat takipçi artışı için başkalarının takipçilerini kazanarak devralmalar düzenleyin. Sektördeki etkileyicilerle iş birliği yapın.

Snapchat hesabınızı onlara devredin ve diğer platformlarda planlanan etkinlikleri paylaşın. Bu strateji, hedef kitleye doğrudan ulaşmanın yanı sıra, markalar arası etkileşimi artırır ve devralma sonrası iletişimi güçlendirir.

8. Takip edin, takip edin ve tekrar takip edin

Snapchat’te birçok kullanıcıyı takip etmek, daha fazla takipçi çekmenin manuel bir yoludur, ancak bu işlemi yönetmek için zaman ayırmanız gerekir. Çoğu kişi sizi geri takip edecektir, ancak bazıları etmeyebilir, bu yüzden onları takip etmeyi bırakmanız gerekebilir.

Snapchat’te kimin geri takip ettiğini görmek zordur, özellikle birçok kişiyi takip ettiyseniz. Bu kullanıcıları anlamanın bir yolu, onlara bir mesaj göndermektir.

Eğer sizi geri takip etmişlerse mesajınız ulaşacaktır. Eğer ulaşmazsa, bekleme listesine eklenirler. Bekleme listesindeki kullanıcıları düzenli olarak temizleyin ve sonra daha fazlasını takip edin.

9. Paylaşmaya teşvik edin

Snapchat takipçilerinizi içeriğinizi arkadaşlarıyla paylaşmaya teşvik ederek onları içeriğinizin elçileri haline getirebilirsiniz. Kasım ayında, Snapchat uygulaması, takipçilerinize hikayelerinizi arkadaşlarıyla paylaşma imkanı sundu.

Kullanıcılar, paylaşmak istedikleri bir gönderinin üzerine basarak mavi “gönder” ok simgesine tıklayarak ve ardından gönderiyi paylaşmak istedikleri arkadaşlarını seçerek bu özelliği kullanabilirler.

Snapchat takipçilerinizi fırsatlarınızı ve kuponlarınızı arkadaşlarıyla paylaşmaya teşvik edin. Snap’inizi kimlerin paylaştığını göremeseniz de, orijinal gönderinizi kimlerin görüntülediğini görebilirsiniz ve bu, daha fazla kullanıcının sizi takip etmesini teşvik edecektir.

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu