Magazin Dünyası

Türkiye Sigorta'dan 9 Ayda 39 Milyar TL Prim Üretimi

Türkiye Sigorta’dan 9 Ayda 39 Milyar TL Prim Üretimi

 Sigorta sektörünün öncü şirketi Türkiye Sigorta’nın Eylül ayı sonu itibarıyla 2023 yılı toplam brüt prim üretimi; 38 milyar 697 milyon TL ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 140 oranında arttı. 

Sektörünün öncü şirketi Türkiye Sigorta, eylül ayı brüt prim üretim rakamlarını açıkladı. Önceki yıla göre artan büyümelerini sürdürmeyi ve yılı bu yukarı yönlü ivmeyle bitirmeyi hedeflediklerini belirten Türkiye Sigorta Genel Müdürü Sayın Taha Çakmak, “Türkiye Sigorta olarak adımızdan aldığımız güçle 85 milyon için güvence sunmaya devam ediyoruz. Eylül ayı sonu itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 140 oranında bir büyüme sağladık. Halkımız ve sektörümüzün ihtiyaç ve önceliklerine yönelik ürünler sunarak, büyümemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Türkiye Sigorta; ürün bazında değerlendirildiğinde geçen yıla göre en yüksek prim üretimi artış oranı yüzde 227 ile yangın ve doğal afetler branşında 9 milyar TL ile gerçekleşti. Kaza branşında yüzde 224 büyümeyle 3 milyar TL prim üretimi ve kara araçları branşında ise yüzde 195 artış ile 5 milyar TL prim üretimine erişti.

Diğer branşlar bazında bakıldığında geçen yıla göre yüzde 110 ile kara araçları sorumluluk branşında 9 milyar 382 milyon TL prim üretimi elde edilirken; Hastalık/sağlık branşında yüzde 214’lük bir büyüme ile 2 milyar TL prim üretimine ulaşıldı. Ayrıca genel zararlar branşında toplamda yüzde 82’lik bir artış yakalayan şirket, 9 milyar 821 milyon TL prim üretimine ulaştı.

Prim üretiminde güçlü büyüme

 

Türkiye Sigorta olarak prim üretiminde liderliklerini güçlü bir şekilde sürdürdüklerini ve Eylül ayı itibarıyla toplam prim üretiminin yıllık artışının yüzde 140, aylık bazda ise 5,2 milyar TL olarak gerçekleştiğini belirten Türkiye Sigorta Genel Müdürü Sayın Taha Çakmak şu değerlendirmelerde bulundu:  

 

“Eylül ayı üretiminin yıllık değişimi yüzde 288 oldu. Ağustos ayında da yine 5,2 milyar TL üretim ve yıllık yüzde 300 oranında üretim artışı sağladık. Güçlü prim üretimi Eylül ayında da devam etmiş oldu. Bu güçlü büyüme temposuyla beraber toplam prim üretimi pazar payımız Eylül itibarıyla yüzde 13,4’e yükseldi ki geçen yılın aynı döneminde yüzde 12,7 seviyesindeydi. Branş bazlı olarak düşük hasar prim oranlarıyla öne çıkan yangın ve doğal afetler, ferdi kaza, kasko gibi branşlarda Eylül itibarıyla toplam prim üretimi sırasıyla yüzde 227, yüzde 224 ve yüzde 195 oranında arttı. YDA branşında Eylül ayı itibarıyla pazar payımız yüzde 21,3’e yükseldi. Yıllık bazda ise 535 baz puan pazar payı kazanımı söz konusu, kaza branşında pazar payımız yüzde 36,5’e çıktı, böylece geçen yılın aynı dönemine göre 579 baz puan artış yakaladık. Bu branşlarda açık ara sektör liderliğimiz devam ediyor. Kasko branşında Eylül sonu pazar payımız yüzde 8,7 ile geçen yılın aynı dönemine göre 247 baz puan pazar payı kazanımı söz konusu. Geçen yılın aynı döneminde kasko branşında 7. sıradayken, bu dönemde 4. sıraya yükseldik.” 

 

Sağlık tarafında prim üretimlerinin yıllık yüzde 214 büyüme gösterdiğine ve pazar paylarının 83 baz puan artarak yüzde 4’e yükseldiğine dikkat çeken Sayın Çakmak, “Sağlık branşında pazar payı sıralamasında bir üst sıraya çıktık.   Üretimde asıl büyümeyi hedeflediğimiz TSS branşında toplam prim üretimi artışı Eylül itibarıyla yıllık yüzde 353’e ulaşmış durumda. Önümüzdeki dönemde de güçlü performansımızı sürdüreceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu