Gündem - Haber - Duyuru

2020 Yılında Altının Seyri Ne Olacak?

2020 Yılında Altının Seyri Ne Olacak?

 

Uzun zamandan beri fiyatını koruyan ve güvenli yatırım denildiğinde akla ilk gelenlerden olan altın, 2020 sonuna kadar da yükselişini korumaya devam edeceği oldukça yüksek ihtimaldir. Yatırımcısının yüzünü kısa sürede güldüren altına rağbet çok fazla oranlarda olmaktadır. Genellikle yaz aylarında fiyatı daha da katlanan altının seyrinin uzun süreli devam edeceği büyük ihtimaldir. Özellikle doların düşmesiyle ve Çin’de sorunlar olması nedeniyle harekete geçen altın, yatırımda tahtı kimseye kolay kolay bırakmayacak gibi durmaktadır.

Altın Nerede Ve Nasıl Alınır?

Yatırımda güvenli liman olan ve uzun vade de kat kat sahibine değer kazandıran altın alımı birçok yerlerden kolaylıkla sağlanmaktadır.

  • Kapalı çarşıdan uygun fiyatlar ile alınabilir.
  • Bankalardan alınan altın değerlenmesi için açılan döviz hesabı ile daha fazla oranlarda kazandırabilir.
  • Banka hesabındaki nakit para şubeye gidilmeye gerek olmadan internetle veya telefon edilerek altına çevrilmektedir.
  • Güvenli internet siteleri üzerinden altın, külçe veya takı olarak alınıp, kargo aracılığıyla teslim alınabilir.

Aynı zamanda bilinen ve güvenirlikte sağlam olan kuyumculardan da kolaylıkla temin edilebilir.

Altın Almanın Avantajları Nelerdir?

Güvenli ve en önemlisi risksiz yatırım aracı olması altın alınmasında ilk avantajdır. Fiyatı ara ara iniş ve çıkış gösterse de değer oranı özellikle şu sıralar fazlasıyla artmaktadır. Yatırımda uzun süredir liderliğini itinayla koruyan altın sahibine hatırı sayılır kârlar sağlamaktadır.

Sadece altın alınarak değil, faizli kasaya aktarılarak da gelirini hızla çoğaltmak mümkündür. Yatırım amaçlı altın alınırken hem de takı olarak da kullanım yapılabildiği için, kârlı ve doğru seçim tercih edilmiş olmaktadır.

Altın Alınmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Özellikle altın yatırım amacı olarak alındığında, işçilik maliyeti çok az miktarda olduğu için gram ya da külçe alınmasında büyük kâr vardır. Takı veya çeyrek olarak alınan altının işçiliği çok yüksek olduğu için kâr’dan ziyade zarar getirmektedir. Altın fiyatı düştüğünde alınmalı ve yükseldiğinde de bozulmalı bir başka deyişle al sat yapımı yapılmalı ki; kâr oranı artsın. En önemlisi ise sahte olmaması için güvenilir yerlerden ve altın olduğu kesin anlaşıldıktan sonra alınmalıdır.

 

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu