Yaşam Tarzı

Evcil Hayvanlara Nasıl Davranmalıyız

Evcil Hayvanlara Nasıl Davranmalıyız

 

Günümüzde birçok evcil hayvan türü evlerde veya işyerlerinde bakılmaktadır. Evcil hayvan alacağınız zaman bakımlarının düzen istediğini unutmamalısınız. Düzenli olarak bakımlarının yapılması daha iyi sonuçlar almanıza olanak sağlayacaktır. Evinizde bakımını üstlendiğiniz hayvanın tüm ihtiyaçlarını karşılamanız gerekiyor. Özellikle maması ve benzeri vitaminleri konusunda hassas bir şekilde hareket etmelisiniz. Köpekler insanların en sadık arkadaşları olarak bilinir. Eğitimli bir köpek ile keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Verdiğiniz komutlara hızlı bir şekilde cevap vermesi, sizi anlaması oldukça hoş olacaktır. Bir hayvana ne kadar ilgi gösterirseniz bağlılığınızda o kadar artış gösterir. Ayrıca hayvanın da size bağlanması ilgi ile artacaktır. Evcil hayvanlar konusunda çocuklarınızı da eğitebilir ve çocuklarınızın hayvanlar ile iletişimlerini güçlü hale getirebilirsiniz.

Yemeklerini Eksik Etmeyin

Evde bakılan her hayvanın yemekleri farklıdır. Köpek besliyorsanız özel olarak hazırlanmış mamaları tercih edebilirsiniz. Vitaminle zenginleştirilmiş olan mamalar köpeğinizin gelişimine de katkı sağlar. Bundan dolayı düzenli bir şekilde bu tarz mamaları tercih edebilirsiniz. Kediler için de mama çeşitleri bulunuyor. Kedinizin iştahla yiyeceği bu mama türleri fiyat açısından da oldukça ekonomiktir.

Yaşam Alanlarını Genişletin

Evcil hayvanların yaşam alanları da büyük önem taşır. Apartman dairesinde otuyorsanız ve daireniz küçük ise burada köpek bakmanız oldukça zor olacaktır. Çünkü köpekler hareketlidir ve dar alanlarda strese girebilirler. Sürekli olarak dolaşmak ve gezinmek isterler. Bunun için yaşam alanlarının geniş olmasına özen gösterin. Günlük olarak yürüyüşüne önem verin. Bu sayede sizle iletişimi daha güçlü olacaktır. Kediler ev için en uygun evcil hayvan türüdür. Eğitimleri biraz zor olsa da zaman içerisinde alışma oranları artış gösterir.

Veterinere Götürmeyi İhmal Etmeyin

Evcil hayvanınızın hareketlerini zaman içerisinde öğrenirsiniz. Hangi hareketin neyi işaret ettiğini anladığınızda buna uygun olarak bakımını gerçekleştirebilirsiniz. Hayvanda herhangi bir nedenden dolayı hastalık oluşur ise mutlaka veterinere götürmeyi ihmal etmeyin. Hatta ayda bir defa genel muayenesi yaptırabilirsiniz. Bu sayede olası hastalıklarında önüne geçebilirsiniz.

Bakabileceğiniz Hayvanı Seçin

Hayvan seçimini mesleğinize ve seyahat durumuna göre yapmanız yararınıza olacaktır. Eğer sürekli olarak seyahat eden biri iseniz köpek ve kedi seçimi doğru olmayacaktır. Çünkü bu tarz hayvanlar evde tek başlarına kalamaz. Mamalarının düzenli olarak verilmesi gerekir. Bunun yerine kuş ve balık tercih edebilirsiniz. Özel yemleme makinesi yardımı ile belirli aralıklarla yemlerinin verilmesini sağlayabilirsiniz.

Eğitimlerine Önem Verin

Evcil hayvan eğitimi uzmanlık isteyen bir konudur. Özellikle köpeğinizin ev eğitimi konusunda uzman kurumlardan destek alabilirsiniz. Bu sayede köpeğinizin ev adaptasyonu daha kaliteli olacaktır. Sizinle daha hızlı iletişim kurmasını isterseniz de ileri itaat eğitimini de alabilirsiniz. Bu sayede yolda sizinle yürümesi bile değişecek ve size uyumlu bir yürüyüş sergileyecektir. Verdiğiniz komutlara da hızlı bir şekilde cevap verecektir. Bu tarz eğitim almış bir köpekle zaman geçirmek oldukça keyifli olacaktır.

Evcil hayvanlar insan sağlığına ve ruhuna iyi gelen etkilerin başında yer alıyor. Alacağınız evcil hayvanın aile fertleri tarafından da sevilmesi gerekiyor. Eğer aile fertleri aldığınız hayvan konusunda kararsız veya istemiyor ise bu sorun olarak karşınıza çıkacaktır. Bundan dolayı aileniz ile birlikte bir yaşam sürüyorsanız onlarında kararlarını alarak evcil hayvan edinmeniz daha sağlıklı bakmanıza yardımcı olacaktır. Alınacak olan hayvanın yatabileceği özel bir alanın bulunması da ev dekorasyonu açısından önem taşıyacaktır. Kedi ve köpekler için özel yataklar tercih edilebilir. Akvaryum içinde duvarların içerisinde özel olarak yapılabilen modeller seçilebilir.

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu