Sağlık Haberleri

Alerji İçin Hangi Doktora Gidilir?

Alerji İçin Hangi Doktora Gidilir?

 

Günümüzde nedeni bilinmeyen ve tedavisi olmayan hastalık türleri olmakla birlikte yaygın hastalıkların teşhis ve tekrarlama süreci oldukça basittir. Kötü şeylerin günlük yaşamdaki etkisi doğru doktora gidilerek azaltılabilir. Bu nedenle sıkça sorulan hastalıklar için hangi bölüme gidilmeli, hangi doktorların kaynak malzeme için araştırma yapacağı gibi soruların cevaplarını bir araya getirdik. Alerjiler, rinit, cilt kaşıntısı, mide rahatsızlığı gibi yaşam kalitesini etkileyen birçok duruma sahiptir. Reaksiyon kişiden kişiye değişir ve bazen alerji tanısı olmadan ömür boyu sürebilir.

Alerji Nedir?

Alerji, en basit tanımıyla, vücudun bağışıklık sisteminin yabancı bir maddeye verdiği tepkidir ve bu yabancı maddelere alerjen adı verilir.

Alerjiler bir hastalık olarak görülmez, ancak kalıtsal bir durumdur. Araştırmalar, bazı alerjilerin dünyanın bazı bölgelerinde daha yaygın olduğunu göstermiştir. Süt ürünlerinde laktoz Ayrıca genel olarak tüm alerjik sorunlar gelişmiş ülkelerde daha yaygındır.

Alerjik reaksiyonlara neden olan maddelerin çoğu organiktir. Bazı kişilerde etkisi olmayan bu maddeler, bazılarında ciddi sorunlara neden olur. Stresli ve hızlı yaşam koşulları, farklı besin ve katkı maddeleri, hava kirliliği, polen ve çalışma saatleri alerjileri artırmada önemli faktörlerdir. Alerjik reaksiyonlara neden olan maddelerin çoğu organiktir. Bazı kişilerde etkisi olmayan bu maddeler, bazılarında ciddi sorunlara neden olur. Stresli ve hızlı yaşam koşulları, farklı besin ve katkı maddeleri, hava kirliliği, polen ve çalışma saatleri alerjileri artırmada önemli faktörlerdir.

Alerjiler İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Alerjiler farklı olduğu için ziyaret edilecek bölüm ve doktor alerji türüne göre değişiklik gösterecektir.

Temel olarak, alerjik reaksiyonun meydana geldiği organ veya bölgeye göre net bir karar verilebilir.

Ateş olarak da bilinen göz akıntısı sorununu çözmek için bir göz doktoruna danışılmalıdır. Böcek alerjileri, kurdeşen veya egzama gibi cilt problemleri için dermatologlara danışılmalıdır.

Mevsimsel, Bahar Alerjileri İçin Hangi Doktora Gidilir?

Tepkiler farklı şekillerde görünebilir. Yaygın semptomlar burun akıntısı, kaşıntılı gözler, baş ağrısı, sık hapşırma ve yorgunluktur. Vücudu çeşitli şekillerde etkileyen baharın zararlı etkileri, tedavi edilmezse günlük yaşamı çok zorlaştırabilir.

Bahar rahatsızlıklarının teşhis ve tedavisi için yaşlılar dahiliye veya koruyucu hekimlik için başvurabilirler.

Ayrıca çocuklar için aşıya karşı korunmak için çocuk doktoruna veya çocuk doktoruna gitmek gerekir.

Doktorlar bazen ilaç yazarak ve bazen aşılarla hastalığa yanıt verirler.

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu