Ara Öğün ve Diyet

Ara Öğün ve Diyet

Sağlıklı ve dengeli beslenmek isterken öğünlerimizin sayısına ya da sıklığına bakıyor muyuz? 3 ana öğün yeterli mi yoksa ara öğün de yapmalı mıyız? Biraz da olsa sağlıklı beslenmek isteyen herkesin kafasına bir kez olsun düşmüştür bu tarz sorular. Peki, işin aslı nedir?

Aslında bu tarz soruların tek ve nesnel bir cevabı yoktur. Her insanın bazal metabolizması, vücutlarının besinlere olan ihtiyacı farklıdır. En basitinden bir çocukla bir yetişkinin enerji ihtiyaçları aynı olamaz.

Ara Öğün Tüketmek Neden Bu Kadar Önemli?

Ara öğün tüketmede ilk amacımız kan şekerimizin ani düşmesini engellemektir. Kan şekeri düşen bir insan anında bir şeyler yeme ihtiyacı duyar ve çoğu zaman yiyeceği besinin ölçüsünü ayarlayamaz. Böyle bir durum yaşamamak için ara öğün, ana öğünden sonra 2-3 saati geçirilmeyecek şekilde tüketilmelidir.

Ara öğün yapmanın bize katacağı bir diğer olay ise sık beslenme alışkanlığımızla metabolizma hızımızı düşürmemektir. Ara öğünlerde alacağımız 100-200 kalorilik besinlerle metabolizma hızımızı arttırabilir ve buna bağlı olarak kilo kaybımızı hızlandırabiliriz.

Ara Öğün Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ara Öğünlere Örnek Atıştırmalık Menü Örnekleri

  1. 2 adet wasa ve 1 dilim peynir
  2. 2 yemek kaşığı yulaf ve 1 porsiyon meyveyle yapabileceğiniz yulaf kâsesi
  3. 3-4 yemek kaşığı yoğurt ve 1 porsiyon meyve
  4. 1 kutu süt ve 2 adet ince galeta
  5. 2 kepek ekmeği bir dilim peynirle yapabileceğiniz tost
  6. 1 adet muz ve 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
Facebook Comments Box
Exit mobile version