Sağlık Haberleri

Bakteriyel vajinit Nedir

Bakteriyel vajinit Nedir

Vajinit altında vajina mukoza zarının iltihabı olarak anlaşılır, bu duruma vajinoz denir. Vajinanın çok hassas bir mikroflora sahip olması nedeniyle mukoza dış etkenlere ve inflamasyon gelişimine kolaylıkla maruz kalır.

Vajina bakteriyel vajinit

Bakteriyel vajinit ile vajina, çeşitli bakterilerin neden olduğu enflamatuar bir süreç geliştirir. Patojene ek olarak, aşağıdaki faktörler vajinoz gelişimine katkıda bulunur:

  • uzun süreli antibiyotik tedavisi
  • cinsel enfeksiyonların varlığı
  • polyester dar keten giymek
  • cinsel partnerlerin sık sık değişmesi
  • doğum kontrolü hapları

Bakteriyel vajinoz ve vajinit genellikle gebe kadınlarda gelişir, çünkü vajinanın mikroflorası hormonal arka planın yeniden yapılandırılması ve bağışıklık savunmasında azalma nedeniyle değişir.Bakteriyel vajinoz belirtileri şunlardır:

  • vajinada yanma ve rahatsızlık;
  • vajinadan patolojik deşarj, genellikle hoş olmayan bir koku , açık kahverengi salgı;
  • alt karın ağrıları

Vajina mikroflorasının ihlali nedeniyle, küçük miktarlarda vajinada bulunan laktobasil ve patojenik bakterilerin yanı sıra mantarların oranı da değişmektedir. Tedavinin yyapılmazsa kadınlarda bakteriyel vajinal vajina kronik bir seyir kazanır.

Kronik bakteriyel vajinozis

Kronik bakteriyel vajinoz semptomları genellikle hafiftir, yukarıdaki negatif faktörler görülürse veya immünitede azalma olursa ortaya çıkabilirler. Vajinanın mikroflorasının ihlali, kadın üreme sağlığını etkileyen komplikasyonları olan enfeksiyonların gelişimini desteklediğinden, bakteri vajinozu tedavi edilmelidir.Bakteriyel vajinozis teşhisi oldukça basittir. laboratuvar PCR gibi testlerle teşhisi mevcuttur.  Bakteriyel vajinit, spesifik olmayan bir doğanın vajinal mukozasının patolojik enfeksiyöz ve inflamatuar bir prosesidir. Bu, olağan mikrofloranın bileşiminin ihlali ile eşlik eder ve basit mikroorganizmalar ve  mantar enfeksiyonu ile birlikte, cinsel yolla bulaşan enfeksiyöz ajanlarla ilişkili değildir. Tıbbi Mikrobiyoloji ve bir çok durumda anti-bakteriyel maddeler, bakteri vajinoz tedavisi, özellikle de kronik bir seyir ve farmakoloji alanında ilerlemelere rağmen, yine de oldukça sorunludur.

Vajitit nasıl tedavi edilir

Bu mikroorganizmaların özelliklerinin ve terapötik etkinin kusurunun, hem patolojinin akut seyrine hem de sık alevlenmelerle birlikte kronik bakteriyel vajinite akut iltihabına dönüşmesine katkıda bulunduğuna dair teoriler var. Zamanla, spesifik patojenlerin sadece bir tetikleyici faktör olduğu ve vajinitin doğrudan nedeninin, temel olarak koşullu patojenik mikroorganizmalar olduğu günümüzde ortaya çıkmıştır.  Spesifik olmayan bakteriyel vajinit tedavisinde fırsatçı mikroflorayı baskılamak için geniş spektrumlu antibiyotikler kullanılmaya başlandı. Bununla birlikte, bu taktiğin yanlışlığı tedaviden sonra yüksek frekansın tekrarlanmasından sonra ortaya çıkmıştır. Vajinal ortamdaki mikroorganizmaların kalitatif ve kantitatif oranlarında, yani geniş spektrumlu antibiyotiklerin etkisiyle oluşan dysbiosisin  ortaya çıkması düşündürücüdür. Tüm bu gözlemler ve çalışmalar  bakteriyel vajinitin ana sebebi olan bakteriyel vajinozis kavramının ortaya çıkmasına yol açmıştır . Spesifik olmayan bakteriyel vajinitten, sadece belirgin enflamasyon yokluğunda ve buna bağlı olarak, smear testlerinde farklı tipteki lökositlerin sayısında farklılık ortaya çıkar. Bakteriyel vajinozun patojenler arasında, enterokoklar, E. coli, Proteus, Klebsiella, Ureaplasma, vajinal atopobium, Gardnerella ve bazı temel stafilokoklar, streptokoklar grubu sayılabilir. Özellikle önemli olan, sağlıklı kadınlarda, uygulamada bulunmayan vajinal atopiiyumun yayılmasında saptanmasıdır. Tekrarlayan seyirli kronik bakteriyel vajinit, bu bakterinin neredeyse% 100 oranında bulunmasıyla karakterizedir. Bakteriyel vajinozis ve bakteriyel vajinozis olarak kadınların vücuduna doğrudan bir tehdit oluşturmaz. Bununla birlikte, alt idrar yolu enfeksiyonu oluşturması ve kısırlığa neden olması bu hastalığın ciddiye alınması gerekir.

 

 

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu