Beynimizi geliştirme sözü ilk duyduğunuzda garip gelmiş olabilir. Çünkü yetişkin insanlar genelde beyinlerinin gelişmesini tamamladığını düşünürler. Ancak beyin gelişimini ergenlik bitince tamamlamış olmaz. Bu süreç genelde 30’lu yaşların ortalarına kadar süren bir süreçtir. O yüzden bu gelişime dikkat etmemiz gerekmekte.
Tabi ki belli bir yaştan sonra beyin gelişimimize bebeklerde olduğu gibi dikkat etmemiz çok fazla yarar sağlamayacaktır. Bebeklerde beyin gelişimi için fazla dikkat gerektiren daha sınırlı teknikler uygulanırken bebek olmayanlar için yapılacaklar çok fazladır. Bunlara bir de çeşitli egzersizler ve kitaplarda eklenenince ortaya çok fazla yapacak şey çıkmaktadır.
En başta yiyeceklerimize dikkat etmemiz gerekmekte. Sağlıklı bir beyin için en başta omega-3 tüketmemiz gereklidir. Aynı zamanda omega-3 beynimiz için iyi bir koruma amacıdır. Bunun yanında ceviz, fındık, kırmızı et, patates, çile, üzüm suyu, soya ve yulaf ürünleri beynimizin gelişmeye devam etmesi için hayati önem taşıyan ürünlerdir.
Bebeklere spor yaptıramayız. Ancak çocuklar ve yetişkinler için spor yapmak çok önemlidir. Bu sayede kan akışı hızlanır, beyine yeterli oksijen gider. Bu da zihnimizi geliştirmeye doğrudan katkı sağlar.
Bir diğer önemli nokta ise olmazsa olmaz gece uykularıdır. Gece uykularımızın düzenli ve yeterli olması da beyin gelişimize doğrudan etkilidir. Zamanında ya da yeterli düzeyde alınmayan uyku insan beyninde yorgunluğun sürekli olmasına sebep olur. Beyin dinlenemediği için çabuk yıpranır.