Hayatta hepimiz bir şeyleri değiştirmek isteriz. Çoğumuz hayatımızda bir şeyler değiştirmeyi başarırız. Büyük çoğunluğumuz da hayatında hiçbir şeyi değiştirmeyi başaramaz. Başarmak için gerekli enerjiyi toplayamaz kararlılık irade ve sabır gibi erdemleri bir arada toplayacak gücü kendinde bulamaz. Birçok insan bu yüzden hayatta daima başarısız olur. Başarısız olmak aslında bir kader değildir!
Başarısız insanların sığındığı bir sığınak olarak daima şanssızlık ve kader gibi kavramlar kullanılır ve bu kavramlar sık sık istismar edilir. Oysa insanlar yeryüzünde cüzi bir iradeye sahiptir. İnsanların hiçbir iradesi olmasaydı yaşam alanında faaliyet göstermelerinin de hiçbir değeri ve anlamı olmayacaktı. Ne var ki insanlar bu hayatta bir şeyleri değiştirme gücünü sahip olduklarını idrak edemezler. Hayatımızda memnun olmadığımız bir çok şeyi değiştirme imkanına sahibiz. Kişisel gelişim konularında bu noktaya sık sık değinilmektedir. Kişisel gelişim alanında insanların davranışları mercek altına alınır ve neyi yanlış yaptıkları ortaya çıkarılır. Olaylara bakış açılarına farklı açılar eklenir ve gerekirse bilinçaltına indirilerek ısrar ettikleri yanlışlar düzeltilebilir. Bütün bu teknikleri kendi üzerinde denemek isterse yine belli bir oranda başarı elde edebilir.
Değişim için Değişim Şart
Hayat alanında bir şeyleri değiştirmek cüzi miktarda da olsa bizim elimizdedir. Fakat ihtiyacımız olan enerjiyi sağlamak için kendi iç kaynaklarımıza yönelmemiz ve gücümüzü toplamamız gerekiyor. Bir başka ifadeyle aklımızı başımıza almamız gerekiyor. Hayatımızda iyi gitmeyen bir şeyler iyi değiştirmeye başlamadan önce küçük şeylerle başlamak en akıllıca yol olacaktır. Küçük şeyler değişmeye başladıkça daha büyük şeylerinde değiştirilebileceğine olan inancımızı güçlendirebiliriz.
İnançların Gücü
Zaten hareketlerimizi yönlendiren en büyük güç inançlardır. İnançlarımızı değiştirmeye başladığımızda olaylara yaklaşımımızı ve bakış açılarını da değiştirmeye başlayabiliriz. İşimize yaramayan inanç kalıplarını zihnimizden söküp atabiliriz. Hayatta herhangi bir konuda başarılı olmak için kişisel gelişim eğitimlerimizi tamamlayabiliriz. Bunun için ihtiyacımız olan şey başarmaya inanmak kendimizi toplamak ve eyleme geçmektir. Gerisi çorap söküğü gibi gelir. Yarı yolda karşılaşılan engeller birer atlama taşı olarak görülmelidir. Engeller sevilmelidir. Başarıyı tatlı hale getiren şey de engeller değil midir?