Pratik Bilgiler

Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?

Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?

 

Günlük işleri kolaylaştıran beyaz eşya kullanımı, hem ev işlerinde konfor hem zaman, su ve elektrik tasarrufu sağlıyor. Bulaşık makinelerinin kullanım yaygınlığının artması, lüks kullanımdan ihtiyaca dönüşmesi bu sebepten olsa gerek. Doğa dostu, elektrik ve su tasarruf performansı üst seviyede; hacim açısından yeterli uygunlukta seçilen bir bulaşık makinesi sadece evlerde değil, restoran, otel ve sanayi kullanımı ile de fayda sağlayacaktır. Bulaşık makinesi seçimi kadar, bakım ve temizliği de kullanım süresini ve kalitesini etkiler. Kirli, bakımı yapılmamış bir makinenin yıkama performansı ile kullanım süresi elbette ki aksi kullanıma göre farklı olacaktır. Bulaşık makinesi arızaları, yetersiz temizlik sonucu oluşan tıkanıklık, aşırı ısınma, yıkama süresinde artış gibi sebeplerle oluşmakta. Elektrik arızaları ya da kontrol paneli arızaları gibi teknik sorunların haricinde yaşanacak her türlü sorun, bulaşık makinesinde yapılacak düzenli temizlik işlemi ile en aza indirilebilir.

 

Bulaşık Makinesine En Etkili Temizleme İşlemi

Birçok kirli bulaşığı pırıl pırıl yapan bulaşık makinesi bakım ve temizliği yapılmadığında sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Tam temizlenmeden çıkan bulaşıklar, yıkama süresinde ki artış ve makinenin içinde ki kalıntılar temizlik gerektiğinin habercisi olsa da bu belirtileri beklemeden temizlik rutinin arasında bulaşık makinesi temizliğini de eklemek gerekir. Ayda bir kere yapılacak bir temizlik ile yıkama kalitesi düşmemiş bir makineye sahip olabilirsiniz. Bunun için evde hazırlanacak ürünlerden satın alınacak bitkisel temizleyicilerle birçok farklı ürün bulunmakta. Beyaz eşya çeşitleri arasında bakımı aksatılmaması gereken en önemli makinelerden biri de bulaşık makineleridir.

 

Bulaşık Makinesi Temizleme Aşamaları

Temiz bir bulaşık makinesi temiz bulaşıklar demek. Bunun yanında makinenin mevcut tasarruf özelliğinin de kullanıyor olması demek. Bunu sağlamak için ise aylık ya da iki ayda bir yapılacak temizlik yeterli olacaktır.  Makinenin temizliğine başlamadan önce elektrik bağlantısının kesilmesi ve kullanma talimatına uygun olarak parçaların sökülmesi gerekir. Makinen en çok kirlenen yerleri filtre ve pervaneleridir. Bulaşık makinesinin içinde yer alan raflar, çatal bıçaklık gibi çıkabilir parçaları dışarıda temizlemek gerekir. Bu parçalar çıktıktan sonra makinede kalıntı olmayacak şekilde temizlenmesi, sökülen filtrenin temizlenip o şekilde yerine takılması gerekir. Pervanelerin temizliğinin de özenle yapılması gerekir ki suyun fışkırdığı deliklerin yemek kalıntıları ve deterjan artıklarından arınmış olması gerekir. Bu parçaların temizliği ve tekrar yerleştirilmesi ardından makineyi tercih edilen temizleme ürünü ile boş halde yüksek sıcaklıkta çalıştırmak sureti ile temizliği tamamlanmış olur. Metal kısımlarında oluşan pasın, dış yüzeylerinin ve gider borusunun temizliğinde yapılması ile yeni gibi olan bulaşık makinesi tam kapasite hizmet vermeye devam edecektir.

 

Bulaşık Makinesi Temizliğinde Kullanılacak Ürünler

Bulaşık makinesi bakımı uygun ürünlerle yapılmalıdır. Piyasa da farklı markalara ait değişken fiyat aralığında bu iş için üretilen bulaşık makinesi temizleyicileri, koku giderici ürünler kullanılabilir. Ayrıca hemen herkes tarafından bilinen beyaz sirke ve karbonat karışımları gibi evde hazırlanacak ürünlerde temizlik için alternatif olacaktır. Kimyasal kullanmak istemeyen ancak bitkisel ürününü evde hazırlama fırsatı olmayan içinde piyasada bulunan bitkisel içerikli bulaşık makinesi temizleyicileri uygun bir alternatif olacaktır. Temizlik için kullanılacak bezlerin mikro fiber özellikte seçilmesi, hem konfor, pratiklik hem iyi bir sonuç alınmasını sağlayacaktır. Kapsamlı temizlik için kullanılacak ürünler ile, haftalık ya da iki hafta da bir iç temizliği için kullanılacak ürünler kişinin tercihine kalmıştır. Haftada bir kez makineye temizleyici bir ürün ilave edilerek boş ve yüksek sıcaklıkta çalışması gerekir. Kullanım sıklığı, yoğunluğu, bölge suyunun kireç yapısı gibi faktörlerle temizlik süresi daha uzun veya kısa tutulabilir. Temizlik için kimyasal kullanımından kaçınanlar için bulaşık makinelerini temizlemek için Arap sabunu, beyaz sirke, karbonat gibi doğal ürünler kullanabilirler. Makinenin dış yüzeyi kontrol paneli ve kapı kısmını bastırmadan nemli bir bezle silmek ve sonrasında kurulamak gerekir. Makinenin parçalarının ayrı ayrı temizlenmesi ve parçaları yerleştirdikten sonra makinenin boş bir şekilde, içine tercih edilen temizleme ürününün koyularak çalıştırılması ile temizlik tamamlanmış olur.

 

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu