Yaşam Tarzı

Evde Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Evde kedi bakımı birtakım incelikler gerektirecektir. Sadık bir dost olan kediler, sevimlilikleri ve oyunculukları ile evde bakımı tercih edilecek hayvanlar arasındadır. Evcil hayvanlar içerisinde akla ilk gelen, genelde kedilerdir. Aşıları, beslenmesi, yaşa ve cinse bağlı olarak gelişen hastalıkları, önem taşıyan hususlardandır. Günlük yaşantılarında ise diş ve tüy bakımları, kediler için oldukça önem taşıyor. Hem sağlık hem de görsel açıdan bu konu, kedi bakımında önemli detaylar arasındadır.

 

Kedi Bakımında Dikkat Edilecek Hususlar

Evde kedi bakımında dikkat edilecek hususlar arasında, diş, tüy ve tırnaklar geliyor. Beslenmeleri ve aşıları da aynı özen ve titizlikle, üzerinde durulması gereken hususlar arasındadır. Kedilerin dişlerinin zaman zaman masaja ihtiyacı vardır. Sürekli olarak ev eşyalarını kemirmeleri, avcı içgüdülerine dayanıyor. Diş masajına uygun ürünleri, bakım malzemeleri satan yerlerden temin etmek mümkündür.  Kedilerin tüylerinin bakımı da ayrı bir önem taşır. Özellikle, belli mevsimlerde tüy dökümü fazla olan kedilerin, bu tüyleri yutma olasılığı çok fazladır. Çünkü kedilerin en önemli özelliklerinden biri de tüy yalamalarıdır. Kedilerin tüylerinin parlak ve temiz görünümü için, bazı ürünler bulunuyor. Bu ürünlerin ötesinde, kedilerin bol su içmesi de tüylerinin ayrı bir parlaklığa sahip olmasını sağlayacaktır.

Kedilerde Tuvalet Alışkanlığı Önem Taşıyor

Evcil hayvan bakımı kolay gibi görünse bile, dikkat gerektiren hususları vardır. Eve kedi almadan önce, ilk temin edilecek hususlardan biri de kuşkusuz tuvalet kapları olacaktır. Kedilere özel kumun yer aldığı bu tuvalet kapları, onlar için önem taşıyan hususlar arasındadır. Kediler tabiatta, tuvalet ihtiyaçlarını, kazdıkları kum ve toprak alanlarda gerçekleştirir. Bu yüzden, evlerde de bu tür düzeneklerin hazırlanması, onlar için önemlidir.

Kedilerin beslenmesinde bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Kuru mamalardan yardım alınması kedi beslenmesi açısından son derece önemlidir. Alınacak mamanın incelenmesi, kedinin yaşına, ayına uygun özellikte olmasına dikkat etmek gerekir. Yaş gıdaların, kedilerde parazit oluşumunu hızlandırma riskine karşı, bu gıdalardan uzak durulması önem taşıyor. Özellikle, yavru kedilerin beslenmesinde yaş gıdalardan kaçınmak da önemli bir detaydır. Evde bakılacak kedilerde, parazit aşıları sık yapılmamakla birlikte, dışarıya çıkan kedilerde her ay yapılmalıdır.

 

Kedi Bakımında Sevgi ve Şefkatin Önemi

Evde bakılacak kedilerde, sevgi ve şefkatin yeri büyüktür. Sevimlilikleri, oyunculukları ile kendilerini sevdiren bu hayvanlar, bakan kişiler için de huzur kaynağı olacaktır. Kediler, evcil hayvanlardır. Kalabalık ailelerde, son derece mutlu olacaklardır. Ayrıca, kedilerin bazı hareketleri, onların birtakım duygu durum hallerini bilmek için de önem taşır.

 

 

Kedi Bakımında Bazı Önemli Detaylar

Kediler, oldukça temiz hayvanlardır. Tüylerini sürekli yalayarak temizlemeleri, buna en güzel örnektir. Ayrıca, eşyalarının temiz olması da onların iç huzuru için önemlidir. Temiz bir ortamda yaşayan kedi, buna alışarak yaşadığı ortamı kirletmeyecektir. Bir başka önemli husus ta yeni doğan kedilerin, göz bakımı ile ilgilidir. Yeni doğan kedilerin önemli bir kısmında, gözlerde sulanma ve çapaklanma olur. Bunu gidermenin etkili yollarından biri de gözlerin, iltihap önleyici kremler ile temizlenmesidir. Göz bakımı yapılmayan pek çok yavru kedi, bu yüzden gözlerini kaybetmektedir.

Kedi bakımında bir başka husus da tırnak bakımıdır. Dışarı çıkan kedilerde, tırnak kesilmesi pek önerilmez. Kedilerin tırnakları, tabiatta kendilerini savunmaları için en önemli silahlarıdır. Evde bakılacak kediler için, veteriner kontrolünde tırnak kısaltması yapılabilir. Tırnaklarını bilemek isteyeceklerinden, kediler için bu konuda özel yapılmış eşyaların alınması önem taşır. Aksi takdirde, koltuk, halı gibi alanlarda tırnak törpülemesi yapması kaçınılmazdır.

 

 

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu