Magazin Dünyası

Schneider Electric'in Destekleriyle “Öğretmenler 2030: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve İklim Seferberliği Eğitimi” 4. Döneme Başlıyor

  • Schneider Electric’in destekçileri arasında yer aldığı Öğretmenler 2030: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve İklim Seferberliği Eğitimi”nin 4. dönemi başlıyor.
  • K12 okullarında görev yapan öğretmenlere açık olan eğitimler için son başvuru tarihi 12 Ekim.
  • 24 Ekim – 7 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek eğitimlere katılım ücretsiz 

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Türkiye (UN SDSN Türkiye) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BUYEM) iş birliği ile “Öğretmenler 2030: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve İklim Seferberliği Eğitimi” kapsamında, K12 okullarında görev yapan öğretmenlere sürdürülebilirlik konusundaki bilgi ve yeteneklerini artırma fırsatı sunuyor. K12 okullarındaki öğretmenlere sürdürülebilirlik eğitimi sunarken, aynı zamanda bu programdaki öğretmenler aracılığıyla öğrencilere çözüm odaklı düşünme becerileri kazandırmayı göz önünde bulunduruyor, geleceği şekillendiren bir eğitim fırsatı sunuyor. Eğitimin 4. dönemi için başvurular 12 Ekim 2023 tarihine dek sürecek. 

Birleşmiş Milletler 2030 Gündemi, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim kavramları, bu eğitim programı kapsamında güncel örnekler, ders planları ve sınıf uygulamaları ile ele alınıyor. Özellikle sınıf uygulamaları bölümünde, öğrencilerin sistem bakış açısı ile çözüm odaklı düşünme yeteneklerini ve becerilerini geliştirecek, yaratıcılıklarını ve girişimciliğini destekleyecek faaliyetler öğretmenlere aktarılıyor.

12 Ekim’e dek başvuruda bulunan öğretmenler arasından seçilecek katılımcılar, 24 Ekim – 7 Aralık 2023 tarihleri arasında toplam 21 saat sürecek eğitimlere ücretsiz olarak katılma hakkı kazanacak. İklim krizi, ekonomik sürdürülebilirlik, sürdürülebilir kalkınma için eğitimde örnek uygulamalar gibi çok kapsamlı konuların ele alındığı eğitimlere %80 devam zorunluluğu bulunuyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan öğretmenlere “Schneider Electric – BÜYEM – SDSN Türkiye Öğretmenler 2030: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve İklim Seferberliği Eğitimi Katılım Belgesi” sunuluyor.

Schneider Electric, sürdürülebilirlik konusundaki taahhüdü ve eğitime verdiği önem doğrultusunda, bu iş birliğiyle öğretmenlerin sürdürülebilirlik alanındaki bilgi ve yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor. 

Detaylı bilgi ve başvuru için: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfcm_t-SuDN_kkQxPKHd244eNlHSHcsvXJT-V_c604IC9zJsw/viewform 

Schneider Electric Hakkında

Schneider’in amacı herkesin enerji ve kaynaklardan en iyi şekilde faydalanmasına yardımcı olmak, süreçleri ve sürdürülebilirliği ilişkilendirmektir. Schneider Electric’te biz buna Life Is On diyoruz.

 

Misyonumuz Sürdürülebilirlik ve Verimlilikte dijital iş ortağınız olmaktır.

 

Dijital dönüşümü teşvik etmek amacıyla kullanım döngüsünün tamamında dünya lideri süreç ve enerji teknolojilerini, uç nokta – bulut bağlantı ürünlerini, kontrolleri, yazılım ve hizmetleri entegre ediyor; evler, binalar, veri merkezleri, altyapı ve sektörlerde entegre şirket yönetimini mümkün kılıyoruz.

 

Global şirketler arasında en yerel olanıyız. Anlamlı Hedeflerimizi, Kapsayıcı ve Güçlendirilmişdeğerlerimizi paylaşanlarla iş birliği içinde açık standartları ve ortaklık ekosistemlerini savunuyoruz. 

www.se.com     

BÜYEM Hakkında

 

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM), Üniversitemizin lisans ve lisansüstü eğitim programları dışında toplum hizmetine sunulan eğitim programları ile eğitim danışmanlığı ve sınav uygulamalarının hazırlanması, yürütülmesi ve koordinasyonunu sağlayan birimidir.

BÜYEM; bireyler, kurumlar ve toplum için yüksek değer teşkil eden eğitim faaliyetleri sunmayı, eğitimlerinde çağın gerekleriyle toplumun ihtiyaç ve koşullarını bütünleştirmeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda, teori ile uygulamayı birleştirerek katılımcılara yaşama geçirilebilir bilgi ve beceri kazandırmayı, uzman olduğu alanlarda hizmet sunmayı amaçlamaktadır. Bütün faaliyetlerinde, üniversitenin etik kurallarına bağlı kalmayı ve tüm çalışmalarında Boğaziçi Üniversitesi kalite ve standartlarını korumayı ilke edinmiştir.

 

BÜYEM, ülkemizin nitelikli insan gücüne katkı sağlayacak, her yaştan ve meslek grubundan kişilerin yararlanabileceği “açık eğitimler” ve “kurumlara özel” başlıkları altında eğitimler düzenlemektedir. Merkezimiz bünyesinde ayrıca, üniversitemiz öğretim elemanları ve konunun uzmanlarınca, kurumlara eğitim danışmanlığı ve sınav uygulamaları hizmeti de verilmektedir.

buyem.boun.edu.tr

SDSN Hakkında

SDSN dünyanın çeşitli ülkelerinden, üniversitelerin, araştırma merkezlerinin, düşünce kuruluşlarının, sivil toplum, örgütlerinin ve iş dünyasının bir araya gelerek oluşturduğu bir çözüm geliştirme ağıdır. SDSN bir Birleşmiş Milletler girişimidir. Bu ağın temel amacı paydaşları harekete geçirerek sürdürülebilir yaşama yönelik problem çözümlerini iş birliği içerisinde geliştirmektir.

 

Boğaziçi Üniversitesinin himayesinde 2014 yılında oluşturulan SDSN Türkiye, üniversiteler, iş dünyası, sivil toplum ve kamu ile birlikte sürdürülebilirlik sorunlarını ele almakta; Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma gündemine katkı sunmakta ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın gerçekleştirmesine yönelik çözümleri paydaşlar ile birlikte hayata geçirmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu