Belli bir yaştan sonra ciltte çeşitli deformasyonlar oluşur, bu deformasyonlardan birisi ise gıdı sarkmasıdır. Bu yazımızda gıdı eritme yöntemlerini ele alacağız.
Yaşlanma insanların istemediği bir durum olsa da yaşamımız gereği insanlar doğum anından itibaren gelişmeye ve yenilenmeye başlar. Bu gelişme ve yenilenme belli bir yaştan sonra yaşlanmaya doğru döner. Yani hızlı bir yükseliş bir an da gerileme dönemi başlar.
Bu durum çevremizdeki tüm insanlar için bu şekilde gerçekleşecektir. Yaşlanmayla birlikte ise fiziksel görümümüzde bir takım değişiklikler ortaya çıkmaya başlar. Yüzümüz ve cildimiz yaşlanır. Gözlerimiz çöker ya da bazı uzuvlarımızda sarkmalar oluşur. Bu sarkmalardan biri ise gıdımızda yaşanır.
Gıdı sarkması her insanda belli olmasa da belli bir süre sonra sarkan bölge arttığı için belirginleşmeye başlar ve can sıkıcı bir hal alır. Bu nedenle gıdı sarkmasının önlenmesi için bir takım egzersizlere ihtiyaç duyulmaktadır. Günde yirmi dakika egzersizle sizde gıdı sarkmasında kurtulabilirsiniz.
Gıdı Bölgesi Neden Daha Çok Sarkar?
Gıdı bölgesini eritme yöntemlerinden çok neden sarktığını da bilmekte fayda var. Gıdı bölgesi cildimizdeki en elastik yerlerden birisidir. Bu nedenle kilo aldığımızda ya da belli bir yaşa eriştiğimizde ciltteki hücrelerin yenilenmemesinden dolayı sarkmalar oluşur.
Eğer kilolu biriyseniz zayıflamak en doğrusu olacaktır. Çünkü kilo aldığınız süre boyunca gıdı genleşmeye başlar. Ve bir süre sonra sarkma meydana gelir. Bir diğer sorun ise gıdının bir kemik üzerinde bulunmaması ve yerçekimine karşı direnç göstermemesi bu durumun yaşandığı dezavantajlardan birisidir.
Bu nedenle gıdı bölgesi sarkmaya daha elverişli bölgelerden birisidir. Bundan dolayı gıdı bölgesi sarkmalarından kurtulmak için bazı yöntemlere başvurmalısınız.
Gıdı Bölgesi Eritme Egzersizleri
Rahat bir koltuğa oturun ve başımızı on kez sağdan ve soldan olmak üzer toplam yirmi kez çevirin. Ardında başımızı arkaya doğru yaslayıp yirmi kez bekletin. Bu egzersizleri toplam altı kez yapıp beş altı saniye bekliyoruz.
İkinci egzersizde de aynı şekilde başımızı arkaya doğru yatırıp yirmi saniye kadar bekletiyoruz.
Üçüncü egzersizde ise boyun kaslarınızı mümkün olduğu kadar sıkmalısınız.
Dördüncü egzersizde ise yumruğumuzu çenemizin altına koyup üste doğru çekiyoruz. Böylece boyun ve gıdı bölgemizin daha sıkı bir hale gelmesini sağlıyoruz.