Şifalı Bitkiler

Hangi Bitki Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Hangi Bitki Hangi Hastalığa İyi Gelir?

 

Şifalı otlar ve bitkiler ile yapılacak tedavi yöntemleri, alternatif tıbbın konuları arasındadır. Günümüzde pek çok kişi, ilaçların yan etkilerinden uzaklaşıp, şifalı bitkilere yönelmektedir. Bitkilerden yardım almadan önce, mutlaka uzman bir hekime danışılması tavsiye edilir. Kronik bir hastalığı olanlar için, kullanılan ilaçla birlikte alınan bitki kürleri, etkileşim yapabilmektedir. Kısaca, hangi bitkinin hangi hastalığa iyi geldiğine kısaca göz atmakta yarar var.

Bitkilerden Gelen Doğal Şifa Kaynağı

Bazı bitkilerin, hiç akla gelmeyecek şifa kaynağı oldukları bilinmektedir. Arpa, biberiye, çöven, dereotu, ekinezya, kudret narı, şevketi bostan, başlıca şifalı bitki türleridir. Arpa bitkisinin, çok sayıda yararı bulunmaktadır. Sıralayacak olursak:

  • Hazmı kolaylaştırması
  • Bağışıklığı güçlendirmesi
  • Kaşıntıyı azaltması
  • Ödem attırarak, kilo verecek insanlar için tercih edilmesi, başlıca olumlu etkileri arasında yer alır.

Biberiye’nin yararlarını sıralayacak olursak:

  • Sinir sistemini düzenlemesi
  • Damar sertliği için, olumlu etkilerinin bulunması
  • Aşırı terlemeyi önlemesi
  • Dolaşım sistemi üzerinde, olumlu etkilerinin görüldüğü gözlemlenmiştir.

Çöven için de idrar attırması, sinir sistemini düzenlemesi, göze çarpan belirgin özellikleridir.

Ekinezya ise, bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken, cilt için tercih edilmektedir. Soğuk algınlığında ise ilk tercih edilen, ekinezya çayları olmaktadır.

Türkiye Şifalı Bitkiler Açısından Zengin Bir Floraya Sahiptir

Türkiye, şifalı bitkiler açısından, zengin bir bitki florasına sahiptir. Gerek baharatlar, gerekse otlar açısından, her yöreye özgü, bitki zenginliği bulunmaktadır. Kimyon, kedi otu kökü, melisa otu, meyan kökü, rezene, safran ülkemizde bulunan doğal şifa kaynaklarıdır. Hangi rahatsızlıklara iyi geldiğini kısaca belirtecek olursak:

Safran, iştahsızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca, cilt rahatsızlıkları için de safran, belli karışımlarda kullanılmaktadır. Rezene, en doğal gaz gidericidir. Boğmaca ve romatizma rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Meyan kökü de bazı deri hastalıkları için etkilidir. Bunların en bilinenleri, Behçet, sedef gibi cilt rahatsızlıklarıdır. Anemi ve sinir sistemi rahatsızlıkları için de yararlanılmaktadır. Melisa Otu da sinir sistemi rahatsızlıkları, şişkinliği giderici özelliği ile öne çıkmaktadır. Depresyon ve uykusuzluğun en doğal ilaçları arasındadır. Tüm bu bitkiler, tabii şifa kaynakları olarak ülkemizde farklı bölgelerde bulunmaktadır.

 

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu