Magazin Dünyası

Identify Türkiye, 2023'ün İlk Yarısında %220 Büyüdü

Türkiye’de sektörüne öncülük eden Identify, 2023 yılının ilk 6 ayında %220 büyüyerek başarı çıtasını yükseğe taşıdı. Şirket ayrıca %93 ident başarı oranıyla dikkat çekiyor. Bu hızlı büyüme süreci, özellikle KYC pazarındaki talebin artması ve sunduğu kaliteli hizmetleriyle Identify’in Türkiye’deki başarısını daha da pekiştiriyor. KYC pazarının referans sektörlerinden olan bankacılık alanında Ocak 2023 ve Haziran 2023 tarihleri arasında kaydedilen 6 milyon 828 bin 17 kullanıcının uzaktan kimlik doğrulama için bankacılık kanallarına başvurması ise bu talebi doğruluyor. 

 

Pazar büyümeye devam ediyor… 

Sektörüne öncülük eden yenilikçi şirket Identify Türkiye, KYC pazarına ilişkin değerlendirmelerini paylaşırken ilerleyen dönemde sektörü bekleyen gelişmeleri sıraladı.  

Goode Intelligence verileri uzaktan kimlik doğrulama pazarının 2026 yılına kadar 17 milyar doları aşarak yüzde 22 oranında büyüyeceğini öngörüyor. 

Regülasyonlar sektörü desteklemeye devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından, bankaların tüzel kişileri uzaktan müşteri edinimi yoluyla müşteri yapabilmesi için mevzuattaki gerekli değişiklikler yapıldı ve yeni süreç 1 Haziran 2023 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu kapsamda tüzel kişi olan firma ve şirketler ıslak imza gerekmeden banka müşterisi olabilecek.  

Ayrıca e-Devlet’e gelecek blockchain tabanlı giriş uygulaması, blokzincir tabanlı dijital kimliklerle güvenli bir şekilde giriş yapılmasını sağlayacak. Bu, KYC süreçlerinde NFC ve OCR süreçlerine ihtiyaç duyulmadan hızlı ve güvenilir kimlik doğrulaması yapılabileceği anlamına geliyor. Yeni teknolojinin finans, sağlık, seyahat, kamu hizmetleri ve e-ticaret gibi geniş alanlarda aktif olarak kullanılması bekleniyor. Identify, dijital kimliklerin KYC süreçlerinde kullanılması için global ve Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ediyor. Identify, Almanya’daki bankacılık ve ödeme ekosistemi tecrübesi ve regtech şirketi olma özelliğiyle Türkiye’de de uygun çözümler sunmak için mevzuat araştırmaları ve entegrasyon çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Resmi kimliklerin devlet desteğiyle dijitale dönüşmesi, KYC sektörünün gelişip büyümesine ve kullanım alanlarının artmasına işaret ediyor. 

KYC teknolojisinin geleceği 

İnsansız KYC teknolojisi finansal kurumlar ve diğer sektörlerde müşteri kimlik doğrulama süreçlerini insan müdahalesi olmadan kolay ve güvenli bir şekilde tamamlamayı sağlıyor. Bu yenilikçi teknoloji, veri güvenliği ve gizliliği avantajları sayesinde güvenilirliğini artırıyor. Identify’ın Auto Ident adlı ürünü Avrupa’da kullanıma sunulduktan sonra Türkiye’de de aktif olarak kullanılmaya başlandı. İnsansız KYC teknolojisi, Uzaktan Kimlik Doğrulama (KYC) pazarında bankacılık, finans, sigorta, telekomünikasyon gibi çeşitli sektörlerde hızla yaygınlaşan ve dönüştürücü etkiye sahip olan bir yaklaşım olarak tanımlanıyor. Bu teknoloji, kimlik doğrulama süreçlerini hızlandırarak daha verimli, güvenli hale getiriyor ve pek çok sektörde etkisini artırmaya devam ediyor.

Yılın ilk yarısında oldukça etkileyici bir performans sergilediklerini belirten Identify Türkiye Genel Müdürü Ulaş Arıcan, “Identify olarak 2023 yılının ilk 6 ayında %220’lük büyüme oranıyla başarımızı taçlandırdık ve %93 ident başarısına ulaştık. Müşterilerimizin güvenini kazanmamız ve kaliteli hizmetlerimiz sayesinde bu başarıya ulaştık. AR-GE yatırımlarımızla KYC teknolojilerini geliştirmeye odaklanıyoruz. Hedeflerimiz ve stratejilerimiz doğrultusunda belirlediğimiz pazar payı beklentisi geçtiğimiz yılın 2 katına ulaşmak. İnsansız KYC teknolojisi ile geleceğin kimlik doğrulama süreçlerini kolay, güvenli ve verimli hale getirmeyi hedefliyoruz. Identify olarak Türkiye ve globaldeki gelişmeleri yakından takip ederek çözümler sunmaya devam edeceğiz. Müşterilerimize en iyi hizmeti sağlamak için çabalarımızı sürdüreceğiz. Bu hedefimize ulaşma yolunda Identify ekibi olarak hem Almanya hem de Türkiye kimlik doğrulama pazarında büyük bir paya sahip olacağımızı öngörüyoruz. ” diyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu