Kansızlığın Belirtileri Nelerdir?

Kansızlığın Belirtileri Nelerdir?

 

Kansızlık yani anemi belirtileri, kansızlığın türüne göre değişim gösterebilir. Kansızlığa sebep olan hatalıklara ve kansızlıkların şiddetlerine göre de belirtiler değişebilmektedir. Örnek vermek gerekirse kilo kayıpları, menstüral sorunlar, ülser, kanser, kansızlığa neden olabilmektedir ve bu gibi problemler çeşitli belirgin belirtiler beraberinde kendilerini gösterirler. Vücudunuzun erken dönem kansızlığa karşı koyabilme yolları da kayda değmektedir. Eğer ki hafif kansızlığınız bulunuyorsa veya kansızlığınızın oluşması bir süreye dönüşmüş ise bir çeşit belirti hissetmeyebilirsiniz. Ancak kansızlık belirtilerini ve çeşitlerine göre kansızlık türlerinin belirtilerinden bahsedecek olursak: hızlı yorulma, egzersiz sırasında kalpte çarpıntılar, konsantre olma konusunda güçlük çekme, baş dönmeleri, deri solgunluğu, uykusuzluk çekme ve benzeri problemler kansızlığın belirtileri olabilir.

Demir Eksikliğinden Kaynaklı Kansızlık ve Çeşitli Kansızlık Kategorileri

Demir eksikliğinden kaynaklı olan kansızlığın belirtilerine gelecek olursak pika denilen, kağıt, toz veya buz benzeri garip maddelere karşı duyulmakta olunan açlık. Tırnakların yukarı doğru eğrilme durumu. Ağız kenarlarında oluşan çatlaklar ve ağızda meydana gelen acı bir tat demir eksikliğinden kaynaklı olan kansızlığın belirtileri arasında yer almaktadır. B12 vitamin eksikliğinden dolayı olan kansızlık belirtilerine değinecek olursak el ve ayaklarda çeşitli karıncalanma ve iğnelenme hisleri, dokunma duyusunun kaybolması, sendeleme sırasında yürümeye çalışmak, aşırı sakarlıklar, kol ve bacaklarda sertlikler, paranaya ve şizofreni durumları da B12 vitamin eksikliğinden kaynaklanan kansızlıktan oluşmaktadır. Yine kronik kurşun zehirlenmesi sebebi ile oluşan kansızlık belirtilerine gelirsek diş etlerinde mavi siyah renkte oluşan çizgiler, karın ağrısının oluşması, kusma ve kabızlıktır.

Kırmızı Kan Hücrelerinin Yıkımından Dolayı Oluşmakta Olan Kansızlık Belirtileri

Kırmızı kan hücrelerinin yıkımından dolayı oluşmakta olan kansızlık belirtilerine gelirsek sarılık, kahverengi ve kırmızı renkte idrar oluşması, ayak ülseri, safra kesesinde taş semptomları, bebeklik gelişim durumlarında oluşan bozukluklardır. Eğer orak hücre anemisinden kaynaklanan kansızlığın belirtilerine gelirsek yorgunlukların oluşması, enfeksiyonlara karşı zayıflıklar, çocukken geç büyüme ve geç gelişme, uzuvlarda ve eklemlerde oluşan ağrılar.  Eğer bu gibi belirtiler var ise doktorunuza başvurmanız önem arz eder. Eğer ki sürekli yoruluyorsanız,  sürekli olarak nefes darlığınız var ise, kalp çarpıntınız bulunuyorsa, deriniz solgunsa veya kansızlığın çeşitli belirtileri var ise mutlaka bir doktora başvurmalısınız.

Facebook Comments Box
Exit mobile version