Kaygı Bozukluğu ve Tedavi Aşamaları

Kaygı Bozukluğu ve Tedavi Aşamaları

 

Eğer ki birisinin sürekli panik, korku, kronik uykusuzluklar, çeşitli uyku problemleri, ağız kurulukları, aşırı hızlı nabız, sindirim problemleri, nefes alıp vrmede çeşitli problemler, vücut genelinde ağrılar ve kontrolünü gerçekleştiremediği düşünceler var ise bu kişide kaygı bozukluğu olabilir.  Kaygı bozukluğu kendisini farlı şekillerde de gösterebilmektedir. En sık rastlananlar genel anlamda kaygı bozukluğu, sosyal kaygı, panik bozukluğu, zorlayıcı takıntılı bozukluklar, travma sonrası oluşan streslerdir. Kaygı bozukluğunun tedavisi ise genel olarak ilaç, terapi ve kendi kendisine bakımın oluşması ile gerçekleşebilir.  Konu kaygı bozukluğu tedavisi olunca hekimler genel olarak bu probleme yol açan asıl sebepleri aramaya çalışırlar. Kaygı bozukluğu sebepleri arasında sunulan beyin kimyalarında bozukluklar, aşırı ve sürekli stres oluşması, kronik uykusuzluklar, tiroit problemleri ve astım gibi sorunlar olabilir.

Kaygı Bozukluğunun Arkasında Olan Nedenler

Kaygı bozukluğunun arkasındaki nedenler belirlenince doktor sizin yaşamış olduğunuz kaygo bozukluğunun türüne göre trapi yapar. Terapi sizin kaygı bozukluğu esnasında düşünüyor olduklarınızı ve hissettiklerinizi anlamaya çalışır ve farkında olmanızı sağlar.  Terapi esnasında geçmişiniz, iş hayatınız, kişisel yaşam şekliniz hakkında çeşitli incelemeler yapılmaktadır. Bu noktada terapist beraberinde tam olarak dürüst iletişim kurmalısınız ancak bu şekilde tedavi başarıya ulaşabilmektedir. Yaşamanız, düşündüğünüz şeyler, hisleriniz olarak terapistinize sunacağınız veriler beraberinde size davranışlarınızda yapılması gereken değişiklikler, stresinizi azaltma şekliniz ve yaşam tarzınız hakkında bazı öneriler verecektir. Bu iki terapi şeklinin dışında yine doktorunuz ve sizin rahatlıkla kararını verebileceğiniz çeşitli terapi uygulamaları kaygı bozukluğu için kullanılabilir.

 

Kaygı Bozukluğu İçin İlaç Tedavileri

Terapi seansları ile birlikte beyin kimyasını düzenleyebilmek ve yine kaygı bozukluğunun ana semptonları yani çarpıntı, nabzın gereğinden fazla yüksek atması, başın sürekli dönmesi, titreme gibi fiziksel çeşitli tepkileri azaltabilmek ve ortadan kaldırabilmek için ilaçlar kullanılabiliyor. Yine doktor durumunuza göre de kaygı giderici bazı çeşitli ilaçlar, antidepresanlar ve ruhsal ile fiziksel belirtileri engelleyebilmek için de reçeteli veya reçetesiz ilaçlara başvurabilir. Doktorunuza mutlaka kaygı bozukluğu açısından bu tedavide size yazmış olduğu ilaçların yan etkileri ve etkileri konusunda danışmalı ve ilaçları kullanmadan önce mutlaka detaylı bilgi edinmelisiniz.

Facebook Comments Box
Exit mobile version