Panik Atağın Belirtileri Nelerdir Nasıl Tedavi Edilir
Panik Atağın Belirtileri Nelerdir Nasıl Tedavi Edilir
Panik Atağın Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?
Panik atak aşırı fazla kaygının yaşanmaya başlandığı, korkunun yükseldiği ve bu hepsinin sonucu olarak da mide bulantıları, baş dönmeleri, çarpıntı ve titremeler gibi çeşitli fiziksel problemlerin meydana geldiği zamanlardır. Bu panik atak belirtileri yine ani bir şekilde meydana gelerek üç beş dakika ile yarım saat kadar sürebilir. Panik atak belirtileri beraberinde çeşitli kaygı bozukluklarının belirtileri birbirlerine oldukça benzediği için bahsi geçen bu rahatsızlıklar birbirlerine oldukça benzemektedir. Panik atak esnasında hasta oldukça ciddi bir çeşit ölüm korkusu veya aklını kaybedeceği korkularını taşımaktadır ki bu korkular gerçekten önemsenmesi gereken korku çeşitleridir. Hayatlarında bir kez panik atak geçirmiş olan çeşitli hastalar genel olarak bu kötü durumu tekrardan ne zaman, nasıl yaşayacakları konusunda kaygı taşırlar.
Panik Atak Sebepleri Nelerdir?
Panik atak nedenlerine gelecek olursak panik atağın birçok nedeni olabilmektedir. Agorafobi gibi çeşitli fobiler kaygı bozukluklarına sebep olarak panik atak hastalığının meydana gelmesini sağlayabilir. Tiroid bezinin gereğinden fazla çalışması yani Hipertiroidzm, kan şekerinin düşüklüğü yani Hipoglisemi, şizofreni ve çeşitli travmalara dayalı olan sorunlar, stres gibi hastalıklar insanlarda panik atakların meydana gelmesine yol açabilmektedir. Bu hastalıkların dışında özgüven eksikliği, alkol ve uyuşturucu kullanımları beraberinde kronik yorgunluk ile uykusuzluklar panik atakları tetikler. Genellikle sinir krizi ve kalp krizi belirtileriyle karıştırıldığı için panik atak belirtileri yine çarpıntı, nabzın aşırı derece de yüksek oranlara çıkması, terlemeler, baş dönmeleri, titremeler, boğulma hisleri ve nefes alıp verme konusunda zorluklar sıkça rastlanılabiliyor. Bunlar klasik olan ve son derece sıkça karşılaşılan panik atağın belirtileri arasında yer almaktadır.
Panik Atak ve Belirtileri
Panik atak esnasında hastalarda mide bulantıları, sersemlikler, karıncalanmalar, ellerde çeşitli uyuşuklukların meydana gelmesi hissedilebilenler arasında yer almaktadır. Bu durumda olan bir insan öleceğini, kalp krizi geçireceğini ve zamanla da aklını yitirebileceğini düşünebilmektedir. Bunlar klasik olan ve son derece sık bir şekilde rastlanılmakta olunan panik atakların belirtileri arasında yer almaktadır. Panik atak esnasında hastalarda mide bulantıları, sersemlikler, karıncalanmalar ve ellerde çeşitli uyuşmalar da oluşabilmektedir. Panik ataktan korunabilmenin en kolay yolu panik atak oluşmasına sebep olan durumları belirlemektir. Panik atağın tedavisi için yine stresleri azaltıcı olan sporların aktiviteleri, hobiler ve stres yönetiminin tekniklerinin faydalı olduğu bilinoyor.