Magazin Dünyası

Seger, Sürdürülebilir Bir Gelecek için E-Mobilite'ye Ağırlık Veriyor

Elektrikle çalışan tüm araçları kapsayan E-mobiliteye olan yönelim ve dünya pazarındaki payı her geçen yıl büyük bir artış gösteriyor. Korna üretimi ve satışında dünyada ilk 10’da, Türkiye’de ise ilk sırada yer alan Seger ise gelecek vizyonunu yeniden şekillendirerek E-mobilite üzerine Ar-Ge projeleri geliştiriyor. Seger, vizyonu ve stratejik hedefleri doğrultusunda 2017’den bu yana ana gündem konusu haline getirdiği E-mobiliteye öncelik vererek, Tasarım Merkezi bünyesinde çalışılan projelerin %80’ini bu alanda gerçekleştiriyor. 

 

Elektrik ile çalışan, fosil yakıt kullanımını sıfıra indirmiş çevre dostu ulaşım araçlarını ifade eden Elektromobilite yani kısaca E-mobilite, otomotiv sektöründe de her geçen gün yaygınlaşıyor.  Glasgow İklim Zirvesi’nin yayınladığı COP26 bildirgesine göre 2040 yılına kadar otomobil ve hafif ticari araç satışlarının tümünün sıfır emisyonlu araçlar olması hedefleniyor. Bu konuda birçok ülke ve araç üreticisi olan OEM firmaları çalışmalarını hızlandırıyor. 

 

Dünya çapında satılan araçların yaklaşık %8 ila %10’u elektrikli araçlar

E-mobilite cihazlarının dünya pazarındaki payı her geçen yıl büyük bir artış gösteriyor. Dünya çapında satılan araçların yaklaşık olarak %8 ila %10’luk bölümü artık elektrikli araçlardan oluştuğunu söyleyen Seger Tasarım Merkezi Müdürü Tolga Kumral, “Özellikle Çin, Avrupa ve ABD bu alanda başı çekiyor. Türkiye ise bu alanda henüz başlangıç seviyelerinde. Ancak 2023 yılı itibariyle seri üretime geçen TOGG T10X modeli, bunun yanında Tesla’nın ve bazı Çin menşeili elektrikli araç üreticilerinin Türkiye pazarına girişleriyle beraber E-mobilite cihazlarının Türkiye pazarındaki paylarının çok hızlı bir şekilde yükselişe geçmesi bekleniyor.” şeklinde ifade etti.

 

Seger Tasarım Merkezi’nde çalışılan projelerin %80’i E-mobilite sektörüne yönelik 

E-mobilite sektöründe teknolojik ürün geliştiren ve üreten bir firma vizyonuna sahip yerli üretici Seger’in 2017’den itibaren bu alana yöneldiğini belirten Seger Tasarım Merkezi Müdürü Tolga Kumral, “Dünya ve Türkiye üzerinde yapılan çalışmaları incelemeye alıp kendi gelecek vizyonumuzu tekrar şekillendirmeye gittik. Yapılan strateji toplantılarında E-mobilite üzerine Ar-Ge projeleri geliştirme hedefleri koyduk ve hem insan kaynağını hem de laboratuvar ve yazılım alt yapımızı bu hedefler doğrultusunda her geçen gün geliştirmeye başladık. Bugün Tasarım Merkezi bünyesinde çalışılan projelerin %80’i E-mobilite sektörüne yönelik projelerdir.” açıklamasında bulundu.

 

 E-mobilite sektörü birinci öncelik noktasında 

Bugüne kadar E-mobilite sektörüne yönelik destekledikleri en önemli projenin milli aracımız TOGG’da kullanılan 12V AVAS sistemi olduğunu vurgulayan Kumral, “AVAS, E-mobilite araçlarındaki sessizliğin yayalara karşı tehlikesi kaynaklı yayınlanan ECE-R138 regülasyonuna uyum için geliştirilen bir ürün. İçerisinde bir elektronik kontrol ünitesi olan ve bu ECU ile bir hoparlörü yöneterek araçların ses üretmesini sağlayan AVAS sistemi, Teydeb 1501 programı dahilinde geliştirildi ve TOGG T10X modeli ile beraber de seri üretime başladı. Ayrıca şu an Tasarım Merkezi’mizde çalıştığımız en özel projelerden biri Aktif Ses Sönümleme Sistemi. Bu proje ile özellikle E-mobilite sektöründe adaptif bir sistem geliştirerek araç kullanıcısının konforunu arttırmayı ve araçların hafifletilme hedeflerine katkı sunmayı amaçlıyoruz.” dedi. Seger’in vizyonu ve stratejik hedefleri doğrultusunda E-mobilite sektörünün birinci öncelikleri noktasında olduğunun altını çizen Kumral, bu sebeple ilgili çalışmalarını sürdürmeye ve ayrıca E-mobilite cihazları geliştiren ve üreten müşterilerine yönelik hassasiyetlerine devam edeceklerini söyledi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu