Yaşam Tarzı

Toplumda Çevre Bilincinin Yerleşmesi

Toplumda Çevre Bilincinin Yerleşmesi

 

Yaşadığı çevre bir bireyin her şeyidir aslında… Temiz bir çevre sağlıklı bir birey ve toplum demektir. Sağlıksız bir çevre, kirlenmiş bir deniz, hava ve toprak sağlıksız bireylerin yetişip, sorunlu bir neslin toplumda yerinin olması demektedir. Sağlıklı bir çevrede yaşayabilmek için, bireysel olarak yapabileceklerimiz de vardır. Örneğin kaynakları tüketirken titiz davranmalıyız. Suyu, doğal gazı, elektriği israf etmemek gereklidir.

Çocuklara büyürken çevre bilincinin aşılanması, temizlik, hijyen kurallarının öğretilip, çevreye eleştirel gözle bakıp, oto kontrol mekanizmalarını çalıştırmaları gerektiği hayatının ilk yıllarından itibaren öğretilmelidir. Aile içi eğitimlerle edinilecek bu bilinçle, çocuk toplum içerisinde belli hijyen kurallarıyla tanışıp çevreyi korumak için yapması gereken adımları sindirerek öğrenecektir.

Bu bilinç, okul yıllarında da pekişerek devam edecektir.

Örneğin okulla birlikte yapılacak toplu ağaç dikme faaliyetleri, plastik atık toplama kampanyaları, evsel çöplerin sınıflandırılması çalışmalarıyla çocuğa çevre bilinci önemli ölçüde aşılanabilir. Böylelikle yetişen yeni nesil, bu dünyanın toprağına da, havasına da, suyuna da, yeşiline de daha duyarlı olup koruyucu olacaktır.

 

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu