Yazın En Sık Görülen Hastalıklar

Yazın En Sık Görülen Hastalıklar

 

Yaz aylarında havalarında sıcaklaması ile birlikte zamanın büyük kısmını açık havalarda geçiriyor insanlar, Bu nedenle de yaz aylarında sıklığı yükselen çeşitli sağlık problemleri direkt olarak açık havada bulunmayla ilgili olmaktadır. Güneş veya sıcak çarpmaları yine böcek ısırmaları ve daha değişik türevlerdeki hastalıklar ile karşılaşılabilir. Yaz aylarında sıcaklık sebebi ile yine vücudun büyük bir bölümünün açıkta kalıyor olması, şort, kısa kollu biçimlerinde giysilerin tercih ediliyor olması, tatarcık, sivrisinek, arı benzeri eklembacaklıların sokmalarını ve yine bunlar aracılığı ile birlikte bulaşmakta olan hastalık çeşitlerinin yükselmesini kolay bir hale getirmektedir. Bu hastalıkların da yine bir kısımları bir tek böcek ısırıklarına karşı alerjik bir çeşit reaksiyon şeklinde meydana gelebilmektedir ve yine lokal tedavi ile birlikte kısa zaman içerisinde düzeltilebiliyorlar. Fakat, tatarcık humması, sıtma benzer hastalıklar da düzgün bir şekilde tedavi yapılması gerekmektedir.

Yaz ayları içerisinde sıcaklık artışları sebebi ile insan, buharlaşma, terleme şeklinde oldukça fazla oranlarda sıvı kayıp etmektedir. Bu kayıp edile sıvıların yerlerine koyulması, susuzluğu giderebilme amacı ile alınabilen sıvı çeşitleri, yaz hastalıklarının farklı sebepleri olmaktadır. Özellikle de yine kaynakları bilinmemekte olan, açıkta satılmakta olan denetimsiz bazı içme suları ve bu sular ile yıkanan meyve ve çeşitli sebzeler hastalık oluşturabiliyorlar. Bu hatalıkların aralarında da ilk sırayı besin, gıda zehirlenmeleri almaktadır. Tifo, paratifo, viral hepatit ve çeşitli yaz ishalleri de genellikle bu şekilde ortaya çıkmaktadırlar.

Bağırsak Enfeksiyonları ve Yaz Ayları İlişkisi

Bağırsak enfeksiyonlarının yaz dönemlerinde çok daha sık bir biçimde görülmelerinin sebebi yine su kaybının artması ile bağlantılıdır ve buna bağlı olarak da susama hissinin yükselmesi ve bu gereksinimi karşılayabilme amacı ile temiz olup olmadıklarına bakılmaksızın her türlü içeceğin tüketilmesi olmaktadır. Bir diğer sebebi de yine artan sıcaklık sebebi ile yiyeceklerin oldukça hızlı bir şekilde bozulmalarıdır. Yaz aylarında kırlarda piknik yapan bireyler çoğu zaman yörelerde olan pınar ve çeşitli çeşme sularını içerler. Oysa ki bu sulara insan ve hayvan dışkılarının veya atıkların karışmış olmaları da söz konusu olmaktadır ve su kirlenir. Bu kir de gözle görülemez ve çeşitli mikroplar vücudumuza bulaşır hele ki bu sular da çeşitli sebze ve meyveler yıkanıyorsa enfeksiyonlara daha sık rastlanır. Yine çiğ bir şekilde ve kabuğu soyulmadan tüketilen meyve ve sebzelere dikkat edilmelidir.

Facebook Comments Box
Exit mobile version