Sağlık Haberleri

Bağışıklık Sistemi

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir

 

Bağışıklık sistemi vücudumuzun kontrol mekanizmasıdır. Dolayısıyla bağışıklık sistemini güçlendirme vücudumuzu enfeksiyonlara karşı daha güçlü ve korunaklı hale gelir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz için yediğiniz besinlere itina göstermeniz son derece önemlidir. Yediğimiz besinler bağışıklık sistemimizin en önemli koruyucu tabakası olarak bilinir. Bu sebepten ötürü protein ağırlıklı beslenmek bu süreçte oldukça önemli bir detay unsurudur.

Omega 3 Tüketin

Protein kaynağı ve omega 3 kaynaklı besinleri tüketerek kişiler bağışıklık sistemlerini güçlendirebilir, böylelikle gribal enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalığa yakalanmaktan kendilerini koruma ayrıcalığına sahip olurlar. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek istiyorsanız bu süreçte spor yapmanın da önemi oldukça fazladır.

Bağışıklık, vücudun enfeksiyonlara direnme ve savaşma yeteneğidir. Normal fonksiyon ve sağlık için gereklidir. Zayıf bağışıklık sistemi olan insanlar bir dizi sağlık sorununa eğilimlidir. Bağışıklıklarını güçlendirmek için insanlar bağışıklık sistemlerinin doğal savunmasını geliştirmek ve iltihabı azaltmak için adımlar atabilirler. Ayrıca enfeksiyonlara karşı toleranslarını artıran sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları edinebilirler.

Neler Yapılmalıdır

Bağışıklık sistemini güçlendirme, yeni hücreler üreterek, metabolizmayı hızlandırarak ve kan basıncını ve kolesterol seviyelerini kontrol ederek vücudun doğal savunmasını geliştirir. Ek olarak, düzenli fiziksel aktivite vücuttaki aşırı iltihabı azaltarak iltihabı azaltır. Bu, vücutta inflamatuar yanıtları tetikleyen kimyasallar olan sitokin seviyelerinin azaltılmasını içerir. Birçok uzman, en iyi sonuçlar için haftada beş kez en az 20 dakika egzersiz yapılmasını önerir. Kısa süreli aktivite nöbetlerinin bile bağışıklık sisteminiz üzerinde olumlu etkileri vardır. Zindeliğinizi geliştirmek için adımlar atmak genel olarak sağlığınız için faydalıdır.

Omega-3 yağ asitleri vücutta aşırı iltihaplanmayı önleyerek iltihabı azaltır. Bunun nedeni, omega-3 yağ asitlerinin IL-1β ve IL-6 gibi proinflamatuar sitokinlerin üretimini engellemesidir. Omega-3 yağ asitleri ile takviyenin, gelişimsel gecikmeleri olan çocuklarda enfeksiyonları yüzde 53 oranında azalttığı gösterilmiştir. Ayrıca inflamasyonun azalmasının neden olduğu kardiyovasküler sorunları da önleyebilir.

Omega-3’lerin en büyük kaynağı somon, hamsi, ringa balığı, sardalya ve ton balığı gibi balıklardan elde edilen EPA ve DHA’dır. Diğer iyi kaynaklar arasında keten tohumu, ceviz ve ıspanak veya lahana gibi yapraklı yeşillikler bulunur. Bununla birlikte, çoğu insan doğal olarak yeterince omega-3 yemediği için takviye her zaman gerekli değildir.

Facebook Comments Box

Admin

KadınOnline Kurucusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu